ФІЗИКА - ДИВОВИЖНА НАУКА!!!             ФІЗИКА - ЦІКАВА НАУКА!!!             ФІЗИКА - ОСНОВА УСІХ НАУК!!!             ФІЗИКА - НАУКА МАЙБУТНЬОГО!!!

четвер, 1 травня 2014 р.

Міжнародний день трудящих

   1 травня відзначається Свято праці, яке ще іменують Першотравнем.
    Історія цього свята має трагічне начало. В цей день в 1886 році в ході масових протестів, організованих комуністами і соціалістами Канади та США через спроби введення восьмигодинного робочого дня, загинули 6 осіб. Трагедія сталася під час розгону акції в Чикаго. Після цього в одному з районів міста прогримів вибух бомби, через що загинуло 8 поліцейських і 6 учасників акції протесту. У цьому звинуватили 4 анархістів, які були представниками робітничого класу. Їх засудили до повішання, але пізніше з’ясувалося, що це звинувачення виявилося неправдивим. У зв’язку з цим, рішенням Паризького конгресу II Інтернаціоналу 1 травня було оголошено Днем праці.
    Мир. Праця. Травень. Протягом 70 з гаком років у СРСР цей день відзначався як свято солідарності всіх трудящих. Нині в Україні 1 Травня відзначається як свято весни і праці. Пам’ятаймо: людина праці завжди заслуговує найщирішої пошани та захоплення. 1 Травня – свято всіх, хто своєю щоденною працею створює завтрашній день, процвітання і благополуччя нашого міста, району та усієї України.
    Крім того, в Казахстані це свято єдності народу Казахстану, в Литві – день матері, у Кореї – день народження Будди, у Франції – День конвалії. Вибирайте свято на смак і відзначайте! І незалежно від того, що Ви вкладаєте в значення свята 1 травня, нехай воно подарує гарний настрій і приємну атмосферу!
    Нехай буде мир в усьому світі і наших серцях!

Немає коментарів:

Дописати коментар