ФІЗИКА - ДИВОВИЖНА НАУКА!!!             ФІЗИКА - ЦІКАВА НАУКА!!!             ФІЗИКА - ОСНОВА УСІХ НАУК!!!             ФІЗИКА - НАУКА МАЙБУТНЬОГО!!!

пʼятниця, 24 жовтня 2014 р.

Олімпіадні завдання

Шановні учні!
 Пропоную розглянути деякі завдання II етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики для 10 класу
                           (за 2012/2013 навчальний рік)


1. Дошка масою 20 кг лежить, спираючись краями на дві підставки. З якою силою діятиме дошка на підставки, якщо на дошку поставлено відро з фарбою масою 15 кг на відстані, що дорівнює 1/5 довжини дошки від її середини. (4 бали).
2. У калориметрі знаходиться вода масою 400 г при температурі 5°С. До неї долили ще 200 г води з температурою 10°С і добавили 400 г льоду з температурою –60°С. Яка температура встановиться у калориметрі? Як зміниться кількість льоду? Питома теплоємність води 4,2 кДж/(кг*градС), льоду – 2,1 кДж/(кг*градС), питома теплота плавлення льоду 333 кДж/кг. (5 балів).
3. Електроплитка має три секції з однаковими опорами. При паралельному їх умиканні вода в чайнику закипає через 6 хв. Через який час закипить вода тієї ж маси та тієї ж початкової температури при з’єднанні секцій так, як показано на малюнку? (5 балів).
4. Рух тіла описується рівнянням х = 40 – 10t + 0,5t^2. Всі величини записані в СІ. Описати картину руху. Визначити положення, швидкість, переміщення та шлях тіла через 40 с після початку руху. Побудувати графіки залежності v(t), s(t), l(t), x(t). (6 балів).
5. За яку секунду від початку руху шлях, пройдений тілом у рівноприскореному русі без початкової швидкості втричі більший шляху, пройденого тілом за попередню секунду. (5 балів).

Відповіді >>>

Немає коментарів:

Дописати коментар