ФІЗИКА - ДИВОВИЖНА НАУКА!!!             ФІЗИКА - ЦІКАВА НАУКА!!!             ФІЗИКА - ОСНОВА УСІХ НАУК!!!             ФІЗИКА - НАУКА МАЙБУТНЬОГО!!!

пʼятниця, 18 жовтня 2013 р.

Томас Алва Едісон

     Найважливіше завдання цивілізації - навчити людину мислити.
            Томас Едісон

     18 жовтня 1931 року помер всесвітньо відомий американський винахідник і підприємець - Томас Алва Едісон.
      Томас Едісон народився в Сполучених Штатах Америки 11 лютого 1847 року.
      Т. Едісон запатентував 4000 винаходів у різних країнах світу, і багато з них просто-таки перевернули життя, а деякі використовуються досі.
      Все, що винайшов Томас Едісон, мало практичну спрямованість, він прагнув створювати тільки те, що користується попитом. Перший створений ним прилад, телеграфний автовідповідач, був вкрай необхідний самому Томасу, адже в той час він працював на телеграфі і завдяки своїй кмітливості отримав можливість спати ночами.
      А перший запатентований винахід Едісона був провальним.
      Це сталося у 1869 році, коли Едісону було 22 роки, він одержав перший патент на електричну машину для голосування для американського Конгресу. Після натискання на потрібний перемикач голос конгресмена записувався в білль. Коли винахід був представлений Конгресу в м. Вашингтон, Едісон отримав відповідь, що машина працює повільно, конгресмени набагато швидше самі запишуть свій голос. Машина для голосування так і не знайшла свого застосування.
     

Немає коментарів:

Дописати коментар