ФІЗИКА - ДИВОВИЖНА НАУКА!!!             ФІЗИКА - ЦІКАВА НАУКА!!!             ФІЗИКА - ОСНОВА УСІХ НАУК!!!             ФІЗИКА - НАУКА МАЙБУТНЬОГО!!!

середа, 20 листопада 2013 р.

Всесвітній день телебачення

&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp 17 грудня 1996 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 21 листопада Всесвітнім днем телебачення на честь дати проведення першого Всесвітнього телевізійного форуму в Організації Об'єднаних Націй.
&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp Державам було запропоновано відзначати цей День, обмінюючись телепередачами, присвяченими таким проблемам, як мир, безпека, економічний і соціальний розвиток і розширення культурного обміну.
&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp Історія вітчизняного телебачення веде свій початок з експериментальних трансляцій телепередач, які велися з Москви вже в 30-х роках за системою малокадрового механічного телебачення.
&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp У 1932 році відбулася перша передача рухомого зображення. У 1937 році був організований перший телецентр на Шаболовці. З 1938 року він здійснював експериментальне телемовлення на основі електронних систем, а з 1939 року почалося регулярне телемовлення. Першою передачею стала демонстрація фільму про відкриття 18-го з’їзду ВКП (б). В подальшому активному розвитку телебачення в Радянському Союзі перешкодила війна. За два дні до її закінчення - 7 травня 1945 року - телецентр на Шаболовці відновив трансляції передач, а 15 грудня того ж року першим у Європі почав регулярне телемовлення два рази на тиждень.

Відео: Всесвітній день телебачення

Відео: Всесвітній день телебачення

Немає коментарів:

Дописати коментар